Stel vervolgens een budget op en schuif de producten die het meest impact zullen hebben op de verandering van uw ruimte naar voor (zoals verf, gordijnen, plafond ed). Het zijn juist de eenvoudige dingen, zoals verven, die vaak het meest impact hebben op de sfeer van een leefruimte.

Genereer nu ideeën die bij jou passen. Verzamel materialen die je graag in je leefruimte zou willen zien zoals potten, planten, stalen verf, stalen stof en dergelijke. Blader in interieurmagazines en knip die pagina’s uit die bij jou passen. Kijk op onze website naar de rubriek “realisaties”, print ze af. Je hoeft je de kleurencombinaties nog niet aan te trekken.

BEPALEN VAN UW KLEURENCOMBINATIES EN KLEURENPALET

startpunt

Groepeer wat je verzamelt hebt en beantwoord de volgende vragen:

  • Prefereer je zachte, warme kleuren zoals rood, oranje en geel of verkies je koelere kleuren zoals blauw, groen?
  • Verkies je veel verschillende kleuren in een omgeving of eerder één kleur?
  • Wens je een energieke leefruimte of een rustige omgeving?
  • Welke kleuren van de natuur trekken jou aan?
  • Waar tref je de geselecteerde kleuren aan op het kleurenwiel?
  • Heb je een gelijkaardige intensiteit van de gekozen kleuren?
  • Wil je accentkleuren gebruiken om iets te doen opvallen?
  • Hoe passen de kleuren met uw vloerkleur? Na het plafond en de muren is de vloer het grootste gekleurd vlak en kan het dus een invloed hebben op uw kleurenpalet.

Groepeer na elke vraag de kleuren die je verkiest. Kiezen wordt nu al een stuk eenvoudiger.

ANALYSEREN VAN UW IDEEËNCOLLECTIE

Denk aan harmonie en balans tijdens het analyseproces. Hou rekening met schaal en grote van de uw meubelen. Bekijk uw verzamelde staaltjes in de ruimte waar U ze zult gebruiken want licht, kleur van de meubelen, kleur van het tapijt, parket en dergelijke zullen uw keuze van kleur beïnvloeden. Hoe groter het oppervlak van de ruimte, hoe meer opvallend een kleur zal zijn. Herhaal kleuren in accesoires zoals lampkappen, kussens, gordijnen ed. Gebruik nooit een kleur één keer, het komt anders niet tot z’n recht.

Uiteindelijk moet je houden van gekozen alle kleuren, stoffen en structuren. De combinatie moet een streling voor uw oog zijn, gebalanseerd en het moet U doen op uw gemak voelen.

KLEUR EN VERF

Verf is één van de meest betaalbare en makkelijke oplossingen voor verandering in een ruimte. Kleur brengt verschillende sferen met zich mee, is het nu subtiel, dramatisch of romantisch. Hoeveel keer heeft U dat zelf nog niet ondervonden? Een paar punten zijn echter wel belangrijk bij het selecteren van verf. De kleine kleurstalen en -waaiers die bij ons te bekijken zijn kunnen voor U goed lijken, maar op grote oppervlakken helemaal anders.